מתכון

גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה

מאי 2019
גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין
גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין

לגראטן משתדכת תוספת של בטטה וטונה, שהופכת אותו למנה עיקרית העומדת בפני עצמה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

פורסים דק במנדולינה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטות.

3

מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות וביניהן מסדרים את הטונה.

4

מתבלים את השמנת במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי ויוצקים מעל.

5

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה.

6

מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות דקות אחדות עד שהמנה משחימה מעט.