מתכון

גראטן תפוחי אדמה, בייקון ותרד

ינואר 2016
גראטן תפוחי אדמה, בייקון ותרד
. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
גראטן תפוחי אדמה, בייקון ותרד . צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

אם חשבתם שגראטן תפוחי אדמה הוא שחיתות בתבנית, הנה ההוכחה שתמיד אפשר לעשות את זה יותר מושחת

הבישול המודרני קצת דחק הצידה את הקלאסיקה הצרפתית, אבל הגראטן תמיד יישאר התוספת החביבה עלינו לצד נתח בשר בסיסי

אם חשבתם שגראטן תפוחי אדמה הוא שחיתות בתבנית, הנה ההוכחה שתמיד אפשר לעשות את זה יותר מושחת

רב שכבתיות טעימה
העיקרון
אופים פרוסות תפוחי אדמה (או ירקות קשים אחרים) בשמנת מתובלת.
באילו תפוחי אדמה כדאי להשתמש? כאלה המיועדים לאפייה, המכילים אחוז גבוה של מוצקים, ששומרים על עמידותם. בקשו מהירקן את הזנים המתאימים לאפייה או בדקו את התווית על האריזה. נוזלי הבישול שמנת (38% או 15%) ולפעמים בשילוב עם חלב.
תיבול מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום הם הקלאסיקה, ועליהם נוספים עשבי תיבול, גבינות קשות ובשרים מעושנים.
הכי חשוב שתהיה התאמה בין עובי הפריסה לכמות הנוזלים וזמן הריכוך הנדרש, כדי שהירק יתרכך לפני שהשכבה העליונה תהפוך לפריכה. ככל שפורסים את הירקות דק יותר, כך יש צורך בפחות נוזלים וגם זמן האפייה מתקצר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשימון:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משפשפים תבנית בחצי שן שום ומשמנים בחמאה.

2

מביאים חלב ושמנת לרתיחה בסיר.

3

מסדרים פרוסות תפוחי אדמה בתבנית. מתבלים כל שכבה במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומשבצים בין השכבות שכבה של עלי תרד ובייקון.

4

יוצקים מעל את תערובת החלב והשמנת עד גובה הירקות בלבד ומכסים ברדיד אלומיניום משומן.

5

אופים כ-45 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-30 דקות עד הזהבה.

6

משהים כ-10 דקות להתייצבות ומגישים.

טיפים לאפיית גראטן
תבנית
משתמשים בפיירקס או בתבנית מתכת מרופדת בנייר אפייה. מכסים ברדיד אלומיניום משומן למניעת הידבקות.
אפייה דו-שלבית מתחילים בחום בינוני עם כיסוי עד לריכוך הירקות וממשיכים בחום גבוה ללא כיסוי, כדי להזהיב ולאדות את הנוזלים שנשארו.
אקסטרה פריכות מפזרים פירורי לחם בין השכבות, כדי שיספגו את עודפי הנוזלים.
מנוחה בתום האפייה מחכים עשר דקות לפני ההגשה, כדי לתת לגראטן שהות להתייצב.