מתכון

גרבלקס בליני של הבראסרי

הפנקייקס המלוחים האלה נמצאים איפשהו באמצע בין המטבח הרוסי לצרפתי, והם אחת ממנות הבוקר האהובות בעולם

3,326 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
גרבלקס בליני של הבראסרי. צילום: עידית בן עוליאל
גרבלקס בליני של הבראסרי. צילום: עידית בן עוליאל
  • 5 מנות
  • 40 דקות + שעה קירור + 24 שעות כבישה
  • קל
  • כשר
  • דגים

הפנקייקס המלוחים האלה נמצאים איפשהו באמצע בין המטבח הרוסי לצרפתי, והם אחת ממנות הבוקר האהובות בעולם. בדרך כלל מגישים את הבליני עם קוויאר או דגים כבושים. הגרסה שלנו כוללת גרבלקס עם תוספת של כוסברה, טרגון, קליפות הדרים ותבלינים, שמוסיפים עוד רובד טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגרבלקס

לבליני

לטיגון

לסלט עשבי תיבול

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הגרבלקס

1

מושחים נתח סלמון בברנדי משני הצדדים.

2

מערבבים בקערה סוכר, מלח, קליפות לימון ותפוז, זרעי שומר וכוסברה ופלפל שחור.

3

מערבבים בקערה נוספת שמיר, טרגון וכוסברה.

4

משטחים חצי מכמות עשבי התיבול בתבנית שיכולה להכיל את נתח הדג. מפזרים מעל חצי מתערובת הכבישה ומניחים מעל את הדג. מפזרים מעליו את יתר תערובת הכבישה ויתר עשבי התיבול ומשטחים. עוטפים את התבנית בניילון נצמד וכובשים את הדג 24 שעות במקרר. מנקים את הסלמון היטב מתערובת הכבישה ועשבי התיבול ומייבשים.

מכינים את הבליני

5

מניחים בסיר שמנת וחלב ומביאים לרתיחה.

6

מערבבים בקערה שבבי תפוח אדמה, קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מוסיפים את תערובת השמנת החמה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומקררים במקרר במשך שעה להתייצבות.

7

מחממים במחבת חמאה ושמן זית, מזלפים עיגול בליני בקוטר כ־10 ס"מ ומטגנים כ־2 דקות מכל צד להזהבה יפה. ממשיכים עם יתר הבלילה.

מכינים את הסלט

8

מניחים בקערה עשבי תיבול, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים.

מרכיבים את המנה

9

מניחים בצלחת הגשה את הבליני. משטחים עליו שתי כפות שמנת חמוצה או קרם פרש ומסדרים מעל פרוסות גרבלקס לכיסוי הבליני. מניחים מעל סלט עשבי תיבול ומגישים.