מתכון

דג ושומר ברוטב חמאת תפוזים

שילוב מוצלח ומעט מריר של שומר ותפוזים. כאן משתמשים בכל חלקי התפוז

דג ושומר ברוטב חמאת תפוזים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
דג ושומר ברוטב חמאת תפוזים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מפלטים את התפוזים (שומרים את הפילטים בצד), סוחטים את המיץ משאריות התפוז ואת הקליפות חותכים לרצועות דקיקות.

2

מאדים את קליפות התפוז ושומר במחבת עם 20 גרם חמאה ומיץ תפוזים ששמרנו עד שהמיץ מצטמצם וקליפות התפוז מתחילות להתקרמל. אם יש צורך, מוסיפים סוכר כדי לעודד את התהליך. מורידים מהכיריים.

3

מחממים מחבת עם יתרת החמאה ומטגנים את הפילטים דקה-שתיים מכל צד. מעבירים לצלחת ויוצקים עליהם את הרוטב. אם רוצים לשמור על הפריכות של הפילטים, מניחים אותם על השומר.