מתכון

דג חריף קר

פברואר 2021
דג חריף קר של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)
דג חריף קר של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)

מזה קר של דג, שאפשר להכין ממגוון דגים מגישים אותו באופן מסורתי בצהרי שישי או כפתיחה לארוחה חגיגית. למחרת ההכנה הוא אפילו יותר חריף

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים את פרוסות הדג בקערה שטוחה. מוסיפים לימון ומלח גס ומשרים כשעתיים במקרר. הופכים מדי פעם.

2

מחממים 1/2 כוס שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום להזהבה קלה. מוסיפים פפריקה ומערבבים. מוסיפים פלפלים חריפים, עגבניות, מלח, צ’ילי וכוסברה ומערבבים. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים חצי שעה ומערבבים מדי פעם.

3

מוציאים את פרוסות הדגים מהמשרה (לא שוטפים) ומסדרים בסיר. יוצקים עליהן את השמן שנותר, מוסיפים קליפת לימון ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה. מגישים קר.