מתכון

דג בר מאודה על מצע פטריות שיטאקי

ינואר 2019
2 דירוגים
דג בר מאודה על מצע פטריות שיטאקי של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל
דג בר מאודה על מצע פטריות שיטאקי של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל

פטריית שי-טאקי היא בעלת טעם ארומטי ומרקם בשרני, ומהווה בחירה בטוחה לשדרוג כל מנה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את הרגליים של הפטריות. קולפים את הבצל, חותכים לטבעות וחוצים אותן.

2

שוטפים את פילה הדג, מייבשים ומתבלים אותו במלח ובפלפל. שומרים בצד.

3

מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים מכל הצדדים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים כמעט לגמרי. מתבלים לפי הטעם. יוצקים את השמנת וחצי כוס מים. מניחים את הדגים מעל הפטריות וסוגרים את הסיר במכסה. מבשלים על אש נמוכה במכסה סגור במשך 10 דקות.

4

מגישים את הדג על מצע הפטריות.