מתכון

צ'אנקים של מוסר על קונפי שרי סריראצ'ה

מרץ 2019
3 דירוגים
צ'אנקים של מוסר על קונפי שרי סריראצ'ה עם סלסה קרה של עגבניות של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור
צ'אנקים של מוסר על קונפי שרי סריראצ'ה עם סלסה קרה של עגבניות של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור

להגשה נכונה מניחים על הקונפי את הדג ועליו את סלסת העגבניות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדג

לקונפי שרי

לסלסה קרה של עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לדג

1

משמנים את נתחי הדג מכל הצדדים ומתבלים במלח ובמעט פלפל. מניחים את הנתחים בתבנית עם נייר אפייה כשהעור פונה כלפי מעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-6-8 דקות.

לקונפי שרי

2

מניחים את כל החומרים (חוץ מסריראצ'ה ושמן קנולה) בסיר, עדיף סיר רחב, ומכסים בשמן. מבשלים על להבה נמוכה מאוד למשך 30-40 דקות (אפשר להכין גם בתנור) עד שעגבניות השרי ממש רכות. מחכים שיתקרר מעט.

3

מרימים את העגבניות בעדינות בכף מחוררת ומניחים בקערת ערבוב. מערבבים בעדינות עם הסריראצ'ה, מניחים בתחתית של צלחת עמוקה או צלחת הגשה (למי שמעדיף להגיש במרכז השולחן) ובוזקים מעל מלח גס.

לסלסה קרה של עגבניות

4

מערבבים את כל החומרים יחד ומשלימים טעם במלח גס.

להרכבת המנה

5

מניחים על הקונפי את הדג ועליו את סלסת העגבניות.