מתכון

דג מלוח של מסעדת מנסורה

ינואר 2019
6 דירוגים
דגים מלוחים בתחמיץ חם של מנסורה. צילום: רן בירן
דגים מלוחים בתחמיץ חם של מנסורה. צילום: רן בירן

כנשנוש או בתוך כריך: השפים של מסעדת מנסורה מכינים סרדינים אסקבצ'ה, כלומר דגים מלוחים בכבישה חמה

שימו לב, יש להוסיף לזמן ההכנה גם השרייה של לילה שלם במקרר.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתחמיץ

לתחמיץ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר קטן מאדים את הירקות הקצוצים במעט שמן זית. מוסיפים את הנוזלים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה, מנמיכים, ומבשלים על חום נמוך למשך חמש דקות. מסננים ומחזירים לקלחת קטנה.

2

במחבת טפלון חמה מטגנים את הפילטים של הסרדין רק על הצד של העור עד שבשר הסרדין עדיין חצי נא. את הדג המטוגן מניחים עם העור כלפי מעלה בתבנית.

3

מרתיחים את התחמיץ ושופכים רותח על הסרדינים שבתבנית. מאחסנים במקרר למשך כמה שעות (רצוי לילה שלם).

4

מגישים בתוספת שמנת חמוצה, סלט עגבניות ופלצעלך (לחמניות בצל ופרג).