מתכון

דג מרוקאי בעגבניות, פלפלים, שום וכוסברה

דצמבר 2018
7 דירוגים
דג מרוקאי - מוסר ים בעגבניות, פלפלים, שום וכוסברה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
דג מרוקאי - מוסר ים בעגבניות, פלפלים, שום וכוסברה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

מי יכול לסרב למחבת מהבילה עם פרוסות דג מבושלות בול במידה הנכונה? מנה עיקרית קלאסית מהמטבח המרוקאי

להכנת המנה הצטיידו במחבת דגים גדולה (סוטאז').

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

פורסים את הדג השלם לפרוסות בעובי של כ 2-3 ס"מ. שומרים בצד.

2

מניחים במחבת דגים גדולה את קוביות הפלפל, העגבניות, השום, הכוסברה ופלפל שאטה.

3

יוצקים למחבת שמן זית, ומוסיפים 2 כוסות מים. מערבבים ומבשלים על אש בינונית.

4

כשהירקות מתרככים מעט, כעבור כ-10 דקות בישול, מוסיפים פנימה את התבלינים ורסק העגבניות, ומניחים בצורה מסודרת מעל הרוטב את פרוסות הדגים.

5

מביאים לרתיחה, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.

6

מבשלים כ-10 דקות נוספות אחרי הרתיחה.

הגשה

7

מגישים חם עם עוד כוסברה קצוצה מעל.

מומלץ

8

מגישים לצד התבשיל לחם פרנה או חלה לניגוב הרוטב.