מתכון

דג מרוקאי עם כנפיים

יוני 2019
2 דירוגים
דג מרוקאי עם כנפיים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
דג מרוקאי עם כנפיים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

המנה הזאת היא הכי בית בשבילי. כיוון שאני מכיר אותה מילדות, חיפשתי דרכים לשדרג אותה

במתכון הזה אני לא משתמש בפילטים או סטייקים של דג כנהוג, אלא ב"כנפיים": החלק העליון של הפילה, שיש לו צורה של משולש והוא נמצא ממש ליד הראש. סוחרי דגים ודייגים קוראים להם גם "צ'אקלות", אבל תסכימו שכנפיים נשמע הרבה יותר יפה. לדעתי זהו החלק הכי טעים ומעודן בדג ויש לו יתרון גדול – העצמות בו אינן מהסוג הדק והדוקרני אלא מהסוג העבה יחסית, שאפשר להרגיש מיד ולשלוף. לאנשים יש נטייה להירתע מהחלק הזה רק כי הם לא מכירים אותו. ההמלצה שלי היא פשוט לנסות. הסכנה היחידה היא שאחר כך תהיה לכם בעיה לחזור לאכול חלקים אחרים. אם לא השגתם את הכנפיים, אני ממליץ להכין את המנה מסטייקים של דג (פרוסות רוחב עבות עם העצם). האדרה שלהם מכילה ג'לטין שבזמן הבישול מעשיר ומסמיך את הרוטב.

לטובת המתכון יש להצטייד בשמן מרוקאי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממליחים את נתחי הדגים היטב משני הצדדים. מחממים מעט שמן מרוקאי במחבת רחבה ומטגנים שיני שום עד שהן מזהיבות. מוסיפים את שיני שום, פלפלים ועגבניות ומטגנים במשך 5-4 דקות עד שהירקות חרוכים קלות.

2

מסדרים את נתחי הדג במעגל על הירקות שבסיר, יוצקים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.

3

מוסיפים את שאר השמן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות עד שבשר הדגים מלבין והתבשיל אחיד. מסירים מהלהבה, מפזרים כוסברה ומגישים חם.

להכנה מראש

4

אפשר להכין את הדג המרוקאי יום לפני, לשמור בכלי אטום במקרר ולחמם על להבה נמוכה לפני ההגשה.

לקציצות דגים ברוטב מרוקאי

5

באותה שיטה מכינים קציצות דגים ברוטב מרוקאי: מחליפים את הכנפיים של הדגים בקציצות דגים (ראו מתכון נפרד). מבשלים את הקציצות ברוטב כ-35-30 דקות עד שהן מוכנות.