מתכון

דובדבנים כבושים

יוני 2019
2 דירוגים
דובדבנים כבושים של עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
דובדבנים כבושים של עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

יש להם טעם חמוץ עם מתיקות שמהדהדת ברקע ומגישים אותם כחמוצים לכל דבר לצד משקה חריף או אפילו כחלק משולחן סלטים

אם לא מצאתם דובדבנים מהסוג החמוץ, מומלץ להשתמש בדובדבנים המתוקים הבהירים (בצבע צהבהב-כתמתם), שהם קצת יותר חמוצים. כדי להגיע לכבישה אופטימלית, שבה הדובדבנים סופגים את מרב הטעם, מומלץ לתת להם להיכבש בשקט במשך חודש ורק אז לפתוח את הצנצנת. להכנת המתכון יש להצטייד בצנצנת בנפח של 1.5 ליטר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים בסיר בינוני את כל החומרים למעט הדובדבנים ומביאים לרתיחה. מצננים לטמפ’ החדר.

2

מסדרים את הדובדבנים בצפיפות יחסית (נזהרים שלא למעוך) בצנצנת מעוקרת בעלת מכסה אוטם, יוצקים מעל את המשרה וסוגרים.

3

שומרים סגור במשך כחודש במקום מוצל עד שהדובדבנים מוכנים. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור בקירור.