מתכון

דושפרה כבש עם דובדבנים מיובשים

יוני 2017
1 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

אוי, כמה טעימים הכיסנים הבוכריים האלה של אהרוני - ממולאים בכבש, דובדבנים, ג’ינג’ר וכוסברה

אוי, כמה טעימים הכיסנים האלה, הממולאים בכבש, ג’ינג’ר וכוסברה! כאן הם ברוטב חמצמץ של שאלוט, גרגרי כמון ודובדבנים, אבל לבוכרים יש עבורם עוד אלף רטבים. אהרוני, לדוגמה, אוהב לצקת עליהם יוגורט כבשים סמיך ולפזר מעל שום מטוגן. שימו לב: אם אין לכם מרדדת פסטה, בהחלט אפשר לרדד את הבצק בעדינות במערוך על משטח מקומח.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצקL

למלית:

לרוטב:

להגשה:

לבצקL

למלית:

לרוטב:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבצק חלק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים בצל ומלח במסננת גדולה. מניחים בכיור או מעל צלחת עמוקה ומניחים ל-30 דקות. סוחטים מעט את הבצל, מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר חומרי המלית.

מכינים את הרוטב:

3

מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים בצלי שאלוט וכמון ומטגנים 3 דקות.

4

מוסיפים ציר, דובדבנים, חומוס וסוכר חום ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה 30 דקות. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.

מרדדים, ממלאים ומעצבים:

5

מקמחים קלות 2 תבניות אפייה.

6

מרדדים את הבצק במרדדת פסטה לעובי דק (מספר 7 במרדדת). מניחים על משטח מקומח קלות וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת רינג. מניחים במרכז כל עיגול תלולית מלית ומברישים את שולי העיגולים בטיפת מים בעזרת האצבע. מקפלים לשניים ומהדקים. מקפלים את חצאי העיגולים סביב האצבע לצורת טורטליני. מניחים בתבניות המקומחות. הכיסנים יכולים לחכות בתבנית אפילו כמה שעות.

מבשלים ומגישים:

7

לפני ההגשה ממלאים סיר גדול במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכיסנים כ-3 דקות ומסננים.

8

מוסיפים את הכיסנים לסיר עם הרוטב החם ומבשלים יחד 3 דקות.

9

מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל עלי כוסברה קצוצים.

הכנה מראש: את הרוטב מכינים מראש ושומרים במקרר. את הכיסנים
מקפיאים לפני הבישול. כדי שלא יידבקו זה לזה, מקפיאים אותם בתבניות אפייה עד שהם קשים לגמרי, ואז מעבירים לקופסה אטומה.
רעיון: הרוטב של הדושפרה נפלא גם לבישול קציצות. אהרוני ממליץ לבשל בו קציצות בקר ו/או כבש במשך שעה עד שכל הרוטב נספג בהן והן מקבלות טעם אלוהי.
גיוון: אם אין ציר עוף אפשר להחליף במים.
את הדובדבנים אפשר להחליף בדובדבנים משומרים.