מתכון

דייסת אורז עם קצפת וסירופ תפוזים

4 דירוגים
דייסת אורז עם קצפת וסירופ תפוזים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
דייסת אורז עם קצפת וסירופ תפוזים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קליפות תפוזים מסוכרות וסירופ תפוזים צובעים אותה בכתום ומעניקים לה טעם הדרי רענן

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשקדים מקורמלים

לסירופ לתפוזים

לקליפת תפוז מסוכרת

לשקדים מקורמלים

לסירופ לתפוזים

לקליפת תפוז מסוכרת

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים את קליפות התפוז המסוכרות: שמים את קליפות התפוזים בסיר, מכסים במים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־15 דקות. מסננים. בסיר אחר מרתיחים סוכר ומים (ביחס של 1:1). מוסיפים את קליפות התפוזים המבושלות ומבשלים על אש קטנה כ־20 דקות עד שהקליפות הופכות מעט שקופות.

2

מכינים סירופ תפוזים: מרתיחים מיץ תפוזים בסיר עד שצבע המיץ הופך כהה והמיץ מסמיך.

3

מכינים שקדים מקורמלים: מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים שקדים ומערבבים בכף עץ עד שהשקדים מקורמלים. שימו לב, לפני הקרמול הסוכר הופך לגרגירי וחולי - יש להמשיך לבשל עד הקרמול.

4

מביאים חלב לסף רתיחה בסיר, מוסיפים את האורז, מקטינים את האש ומבשלים כ־2/1 שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך לגמרי. מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל עד שלא נותרים נוזלים והאורז ספג את כל החלב. מצננים.

5

מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומוסיפים אותה לאורז ב־4־5 פעימות. מחלקים את הדייסה לקערות הגשה, מפזרים שקדים מקורמלים, קליפות תפוז מסוכרות וסירופ תפוזים.