מתכון

דלעות ערמונים במילוי אורז וגבינת כבשים מיושנת

דצמבר 2015
2 דירוגים
דלעות ערמונים במילוי אורז וגבינת כבשים מיושנת. צילום: דניאל לילה
דלעות ערמונים במילוי אורז וגבינת כבשים מיושנת. צילום: דניאל לילה

דלעת הערמונים נולדה כדי להיות ממולאת, אם כי היא חומר גלם מצוין גם להכנת פירה או אנטיפסטי

חשוב להשתמש בגבינת כבשים קשה מיושנת (עדיף ממחלבת בוטיק), שתיתן טעם עמוק למלית. דלעת הערמונים נולדה כדי להיות ממולאת, אם כי היא חומר גלם מצוין גם להכנת פירה או אנטיפסטי.

"אני אוהב ירקות וירקות אוהבים אותי", אומר ארז קומרובסקי. "אני מגדל אותם בעצמי ומכין מהם אינספור דברים". הפעם הוא גם ממלא אותם במליות צמחוניות מדגנים, תבלינים וגבינות.

אם תגידו לעיראקי, לכורדי או לטריפוליטאי להכין מחשי או מפרום צמחוני, הגבה שלו תתרומם גבוה למעלה. מאיפה יבוא הטעם? הוא יקשה. ממולאים בלי בשר? בלי טלה? איפה נשמע כדבר הזה?! באיזו תרבות זה קיים? על פניו זה נראה כמו קונספט מוזר ועני. ובכל זאת, כשנתבקשתי להכין ממולאים כאלה לגיליון הצמחוני, הבנתי שיש פה משהו יפה. אני אוהב ירקות, וירקות אוהבים אותי. אני מגדל אותם בעצמי ומכין מהם אינספור דברים. אז למה לא למלא במליות קצת אחרות? בחרתי בדלעות ערמונים קטנות, שיש עכשיו בשפע. השתמשתי במיני אורז ובמקום בשר השתמשתי בגבינה – גם בשביל החלבון וגם בשביל הטעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לאפייה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את המלית: חולטים אורז במי מלח רותחים כ-5 דקות. מסננים.

2

כותשים את הבלינים במכתש ועלי. מערבבים את האורז החלוט עם תערובת התיבול, חמאה, גבינה ודבש. מתבלים במלח.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

ממלאים ואופים: ממלאים את חצאי הדלעות, ומניחים בסיר שיש לו מכסה תואם (אנחנו השתמשנו בסיר ג’חנון). יוצקים ציר ירקות לתחתית, מביאים לרתיחה ואופים כשעה, או עד שהדלעות מספיק רכות לטעמכם.