מתכון

דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני

יולי 2019
1 דירוגים
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני של הוויסקי בר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני של הוויסקי בר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מנה חגיגית עם הגשה ייחודית המהווה שדרוג למנת הדג המסורתית בארוחת החג

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קוטמים לדלעות את הראש, מנקים את הגרעינים, יוצקים לכל דלעת כף שמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

2

מניחים על הפילטים ענפי תימין, מלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מעלה. צולים את הדגים במשך 15-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

3

מטגנים במחבת על אש קטנה את קוביית חמאה עם שום כתוש עד הזהבה. מוסיפים את היין, מבשלים במשך 2-3 דקות ומוסיפים את השמנת. מבשלים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון והלימון ומערבבים.

4

מניחים את הדג בדלעת בעדינות ויוצקים את הרוטב.