מתכון

דניס בנוסח ים תיכוני עם עגבניות וזיתים

אפריל 2016
דניס בנוסח ים תיכוני עם עגבניות וזיתים. צילום: דניאל לילה
דניס בנוסח ים תיכוני עם עגבניות וזיתים. צילום: דניאל לילה

דרך פשוטה וטעימה במיוחד להכין פילה דניס. חשוב להשתמש בזיתים מאיכות מצוינת - הם באמת עושים את ההבדל

מכינים חלק מדגי הדניס בתנור בתבנית, כמו במתכון, ואת יתר דגי הדניס עוטפים בנייר אפייה, עם קצת עגבניות וזיתים, ואופים למנות אישיות אלגנטיות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מפזרים עגבניות וזיתים בתבנית. יוצקים 2 כפות שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. מניחים את הדגים על העגבניות, כשצד העור כלפי מעלה, מברישים את העור ביתרת השמן, ממליחים ומפלפלים.

3

אופים בתנור 15-10 דקות, עד שדגי הדניס מוכנים ועדיין עסיסיים.

טיפ: הדרך הכי טעימה לאכול דניס היא כשהוא מאודה. טעמיו נשמרים והוא נותר עסיסי ומלא במיצים של עצמו. איך מאדים? בכלי מכוסה היטב או בתוך מעטפת נייר אפייה או רדיד אלומיניום העיקר שיהיה אטום ושהאדים לא יוכלו לברוח החוצה.