מתכון

דניס בעגבניות ועראק

נובמבר 2015
דניס בעגבניות ועראק. צילום: דניאל לילה
דניס בעגבניות ועראק. צילום: דניאל לילה

העגבניות מתבשמות בעראק ועסיס דגים והדג מרוויח חומציות מרעננת

התנור הוא האמצעי הנוח והבטוח ביותר להכנת דגים. התנור נותן מענה למגוון רחב של מנות דג, יודע להפוך דג לפריך ושחום ולפעמים דווקא מאודה ועסיסי, וגם מפיק מנות רבות בו-זמנית, ויעידו על כך חברות הקייטרינג, שמוציאות מאות מנות דג באירועים רבי משתתפים. לא משנה באיזה נתח דג תבחרו, הכלל הכי חשוב הוא להגיש אותו, כאשר בשרו עשוי, אבל עדיין לא הספיק להתייבש. ולכן מוציאים אותו מהתנור עוד לפני שהוא מוכן, כי הוא ממשיך להתבשל בחום שאצור בתוכו. מי שאוהב את טעמם הטבעי של הדגים, יעדיף אותם עשויים למחצה, כשמרכז הנתח עדיין לא מבושל. ומי שחושש במיוחד מייבוש – יעשה בחוכמה, אם ילך על השיטה של המעטפת.
כאן העגבניות והדג מתפקדים בדיפוזיה: העגבניות מתבשמות בעראק ו"ציר" דגים; הדג מרוויח חומציות מרעננת.

חשוב! בוחרים דגים בגודל אחיד.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום גבוה (250-220) מעלות.

2

שוטפים את הדגים היטב, ומייבשים בעזרת מגבת נייר. חורצים שלושה חריצים בכל צד של הדג.

3

מערבבים בתבנית שמן, שום וכוסברה או טרגון. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים את הדגים בתוך הנוזל המתובל. מורחים את הדגים מכל הצדדים, ומחדירים את הנוזל לחריצים.

מסדרים בשכבות

4

: מוציאים את הדגים מהתבנית, מניחים חצי מכמות העגבניות, הגמבה והבצל בשכבה אחידה בתבנית, ועליהם מניחים את הדגים. מכסים ביתרת העגבניות, הגמבה והבצל, ומטפטפים עראק מלמעלה.

5

אופים 10 דקות ובודקים את המצב: אם הבשר נפרד מהאדרה בקלות, הדג מוכן; אם לא, מחזירים לעוד 3-2 דקות ובודקים שוב.

גיוונים:

  • לסולדים מאניס: אפשר להחליף את הטרגון בתימין, ואת העראק – ביין לבן.
  • למנה עיקרית: מוסיפים שכבה של 4-3 תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים על שכבת העגבניות התחתונה.
  • מאותם חומרים אפשר להכין דג מאודה: מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 12-10 דקות. לקראת הסוף מומלץ להסיר את רדיד האלומיניום ולהשלים ללא כיסוי, לקבלת עור פריך.