מתכון

המבורגר על פטריות צלויות עם איולי שום וטבעות בצל

דצמבר 2018
5 דירוגים
המבורגר ופורטובלו עם איולי וטבעות בצל של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
המבורגר ופורטובלו עם איולי וטבעות בצל של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

שף אבי שטייניץ מגיש לכם מנת המבורגר ייחודית וחגיגית

כלים: טבעת פורמה עגולה להמבורגר, מחבת גריל (או משטח צלייה)

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הבשר הטחון עם מעט סודה בערבוב נמרץ, וצרים קציצות המבורגר בעזרת טבעת (פורמה) עגולה.

2

צורבים על משטח צלייה או על מחבת גריל את ההמבורגרים לדרגת ההכנה הרצויה.

3

קוטמים את רגלי פטריות הפורטובלו, מניחים את כיפות הפטריות כשחלקן הפנימי כלפי מעלה על תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה, ומתבלים. צולים את הפטריות בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות כ-5 דקות עד לריכוך.

4

מערבבים את מחית השום הירוק עם המיונז והתבלינים לרוטב אחיד.

5

מערבבים את טבעות הבצל בקמח תפוחי אדמה, מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים עד להשחמה.

להגשה

6

הגשה: מניחים פטרייה על צלחת הגשה, עליה מעט מהאיולי שום ירוק, חסה, פרוסות עגבנייה ואת ההמבורגר. מעל מניחים טבעות בצל מטוגן (ניתן לסגור בעזרת עוד פטרייה לצורת לחמנייה).