מתכון

המבורגר "שקשוקה"

דצמבר 2018
3 דירוגים
המבורגר שקשוקה של אילן פנחס ובני נקווה. צילום: רמי זרנגר
המבורגר שקשוקה של אילן פנחס ובני נקווה. צילום: רמי זרנגר

אם אנחנו כל כך אוהבים שקשוקה והמבורגר, אז למה ששתי המנות האלו לא יעבדו טוב ביחד?

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להמבורגר

לרוטב שקשוקה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

להמבורגר

1

טוחנים במטחנת בשר דקה (4-4.5 מ"מ) את בשר השפונדרה והאונטריב. מערבבים את הבשר עם התבלינים בפרק זמן קצר. קורצים קציצות במשקל של 200-250 גר'.

לרוטב

2

מטגנים בשמן בסיר רחב על להבה בינונית-גבוהה את הבצל, הפלפל החריף, הגמבות והשום עד ריכוך.

3

מוסיפים את הרסק ומטגנים 2 דקות נוספות לפחות. מוסיפים את האריסה והפפריקה ומטגנים טיגון קצר נוסף. מוסיפים את העגבניות ונותנים להן להיפתח ולהגיר נוזלים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל (ניתן לאזן חמיצות במעט סוכר).

להגשה

4

מחממים 2 כוסות רוטב שקשוקה במחבת ברזל יצוקה.

5

צורבים את הנקניקיות והביצים. צורבים בגריל כל המבורגר למידת עשייה M.

6

חותכים בחיתוך אלכסון 2 נקניקיות לכ-3 חתיכות.

7

מניחים במחבת מעל רוטב השקשוקה את חתיכות הנקניקיות ומעליהן המבורגר. מניחים מעל ההמבורגר ביצת עין. מקשטים את כל המנה בפטרוזיליה ובפלפל ירוק פרוס.