מתכון

המחלבייה של שבת

ינואר 2020
1 דירוגים
המחלבייה של שבת של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
המחלבייה של שבת של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

תלולית זוהרת של פירות מיובשים, פיסטוקים ושקדים, שנחה על אורז חם ומתקתק

שימו לב: האורז ממשיך להסמיך לאחר סיום הבישול, לכן ודאו שהוא שוחה בהרבה רוטב. אוכלים כשהאורז עדיין לוהט מהבישול. בקיץ אפשר להחליף אותו ביוגורט צונן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפירות המיובשים

לאורז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפירות המיובשים

1

קוצצים לדר לפסים דקיקים באורך 10 ס”מ (נוח יותר לקצוץ כאשר הלדר מגולגל), מעבירים לקערה ומוסיפים משמשים, פיסטוקים ושקדים.

2

שמים סוכר, מים וסרט קליפת לימון בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה ומכבים את האש. מוסיפים מי ורדים ומערבבים.

3

יוצקים את התערובת החמה על הפירות המיובשים והאגוזים ומערבבים. מצננים, מכסים ומעבירים ללילה במקרר לקבלת מרקם של מעין קומפוט סמיך.

מכינים את האורז

4

יוצקים חלב, שמנת ומים לסיר בינוני, מוסיפים סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אורז ומבשלים על סף רתיחה וללא מכסה כ- 15 דקות. במהלך הבישול מערבבים בכף עץ כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. טועמים: אם האורז עדיין קשה, מבשלים כמה דקות נוספות; אם האורז סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולערבב. מוסיפים קליפת לימון מגוררת ומי ורדים, מערבבים ומכבים את האש.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מניחים בקערה אישית 3 כפות גדושות אורז חם, עורמים כף גדושה מתערובת הפירות המיובשים הקרה ומגישים מייד.