מתכון

הסלט הכי שימושי במטבח: המטבוחה

ינואר 2016
1 דירוגים
מטבוחה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
מטבוחה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

הכי חשוב: סבלנות, בישול ארוך ואש קטנה

לא משנה אם תקראו לה מטבוחה או מרמומה – בכל מקרה מדובר בבסיס לאינספור בישולים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים פלפלים אדומים וחריפים בגריל או על אש גלויה.

2

מניחים בכלי אטום או בשקית אטומה ומצננים. מקלפים ומנקים מגרעינים. קוצצים.

3

שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה.

4

מנמיכים להבה למינימום ומבשלים לפחות 3 שעות עד שהמטבוחה מצטמצמת לחצי ונעשית סמיכה ואדומה מאוד.

עוד 3 רעיונות 
עם מטבוחה:

שקשוקה: מחממים מטבוחה יחד עם שמן במחבת. משטחים, יוצרים גומות ושוברים לתוכן ביצים. מכסים, ותוך 3 דקות זה מוכן.

פסטה צפון אפריקאית: מחממים מטבוחה בסיר, מערבבים פנימה פסטה מבושלת, מפזרים מעל פרמזן מגוררת ומגישים.

אסקלופ שקשוקה: מחממים מחבת טפלון ומטגנים אסקלופ עוף או בקר מקומח קלות כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים למחבת 3 כפות מטבוחה וכף מים ומחממים. מחזירים את האסקלופים המוכנים, מבשלים כ-2 דקות ומגישים.