מתכון

הפפרונטה של רומי

ספטמבר 2019
2 דירוגים
הפפרונטה של רומי. צילום: shutterstock
הפפרונטה של רומי. צילום: shutterstock

כאן איחדתי בין שניים מהממרחים האיטלקיים מהאהובים עלי: תבשיל פפרונטה סיציליאני ופסטיק, ממרח פלפלים מאזור בארי

 

גיוונים:
• לממרח חלק טוחנים הכל במעבד מזון.
• לממרח חריף צולים יחד עם הפלפלים גם צ'ילי טרי ירוק או אדום.

3 דברים שאפשר לעשות עם פפרונטה:

1. מחממים פפרונטה במחבת (לא נותנים לה לבעבע — החומץ לא עומד טוב ברתיחה) ומגישים כתוספת לבשר או לדג.
2. מורחים על ברוסקטה ומוסיפים נתחי בשר קרים או ביצה עלומה.
3. הכי לא איטלקי, אבל מאוד מאוד טעים: מערבבים 7-6 כפות פפרונטה עם 4-3 כפות שמן ניטרלי ויוצקים מעל פרוסות תפוחי אדמה. אופים ב- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים ומקבלים גוון שחום.

צנצנת של 400 מ"ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

שמים פלפלים בתבנית, מזלפים עליהם שמן זית ומתבלים במלח. מערבבים.

3

אופים 15 דקות עד שהפלפלים מתרככים ומשחימים.

4

מערבבים את הפלפלים החמים עם פטרוזיליה, שום, צלפים וחומץ. טועמים וממליחים אם יש צורך. מעבירים לצנצנת ומכסים בשכבת שמן זית דקה לאיטום.

5

שומרים עד 10 ימים במקרר.