מתכון

ז'בן – ממתק נוגט מרואקי למימונה

זבן הוא הנוגט המרואקי - קינוח המבוסס על קצף ביצים וסירופ סוכר ומוגש במימונה ובשמחות שונות, למשל אחרי המקווה

7,167 בשלנים התעניינו במתכון זה
ז'בן. צילום: shutterstock
ז'בן. צילום: shutterstock

את הקרם המתוק מגישים בקערה גדולה וכל אורח לוקח כפית ממנו – המתיקות שלו עזה וכפית אחת מספיקה כדי להצהיל את החך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים מים ו–400 גרם (2 כוסות) סוכר עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך אבל לא מזהיב: הסירופ מוכן כאש הוא מצפה גב של כף מתכת שטובלים בתוכו, וכשמעבירים אצבע על גבי שכבת הסירופ המצפה את הכף, נוצר "שביל" שאינו נסגר. מורידים מהאש ומצננים לגמרי.

2

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד שמתחילות להופיע בועות על פני החלבונים. מוסיפים מלח וממשיכים להקציף עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים באיטיות את יתר הסוכר תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף לבן ואוורירי. מוסיפים מיץ לימון ואת הסירופ הקר בזילוף דק ותוך כדי הקצפה עד קבלת קצב יציב אבל רך, מבריק ומעט דביק (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הסירופ - הקצף צריך להיות יציב אך גמיש ולא נוקשה מדי).

3

מעבירים את הז'בן לקערת הגשה גדולה ומעטרים באגוזים, קינמון וקוקוס.