מתכון

זנגולה

דצמבר 2015
2 דירוגים
זנגולה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
זנגולה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

חלק מתפריט המתוקים של כל משפחה עיראקית הוא שבלולים ענבריים, קשיחים ומבהיקים מסירופ

לא רק המרוקאים נהנים ממאפי בצק נוטפי עסיס במוצאי הפסח – גם במטבח העיראקי מצאנו ממתקי שמרים ספוגי סירופ עם מעטה פריך ותוכן רך. חלק מתפריט המתוקים של כל משפחה עיראקית הוא שבלולים ענבריים, קשיחים ומבהיקים מסירופ. מכינים אותם בחנוכה, בפורים ובכלל כשיש סיבה למסיבה.

סירופ בשירות האופה
כל המתוקים שנולדו תחת האימפריה העותמאנית (כלומר הערביים, התורכיים והבלקניים) עושים שימוש בסירופ להרטבת העוגייה/עוגה/מאפה. הנה כמה דברים שכדאי לדעת על שימוש בסירופ:

יחסים מכינים סירופ ממים וסוכר שמתבשלים יחד ביחס של 2:1 לטובת הסוכר.

שיטה מבשלים את החומרים על להבה נמוכה 15 דקות, כדי שבזמן הזה המים יתאדו והסוכר יצבע אותם, עד שמתקבל סירופ סמיך וזהוב.

לימון מוסיפים לקראת סוף הבישול. הוא מעניק לסירופ איזון ומוסיף ליצירת הגוון הזהוב, שמעניק לסירופ את השם העממי “דבש”.

תיבול בזמן הבישול או לקראת סופו מוסיפים את נותני הטעם, למשל: מי זאהר (פריחת הדרים), מי ורדים, קינמון, קליפת לימון או תפוז, הל וזעפרן.

שימוש חשוב לצקת את הסירופ כשיש הפרשי טמפ’ ברורים בינו לבין הממתק. הכי טוב שהסירופ יהיה מוכן וקר מראש ויחכה לממתק שייצא מהתנור או משמן הטיגון, אבל אפשר גם הפוך.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזנגולות:

לטיגון:

לזנגולות:

לטיגון:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1

מביאים את חומרי הסירופ לרתיחה בסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. מצננים.

2

מכינים את תערובת הזנגולות ומתפיחים 3 פעמים: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה 8 דקות לבלילה אחידה וחלקה. הזמן דרוש כדי לתת לשמרים לעבוד.

3

מכסים ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.

4

מערבבים להוצאת האוויר ומתפיחים שוב 15 דקות. חוזרים על הוצאת האוויר ומתפיחים 15 דקות פעם שלישית. מעבירים את התערובת לבקבוק לחיץ עם חור בקוטר 1/2 ס”מ. מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה.

5

מזלפים מהבקבוק לשמן החם שבלולים שהולכים וגדלים מן המרכז החוצה עד לגודל הרצוי. מטגנים כ-3 דקות עד שמזהיב, הופכים ומטגנים גם את הצד השני עוד דקה-שתיים להזהבה.

להגשה

6

: מוציאים ישר לסיר עם הסירופ הקר, טובלים לכמה שניות מכל צד כדי שהסירופ ייספג ומניחים על מסננת לצינון. מגישים בטמפ’ החדר.