מתכון

חביתות ירק אישיות

נובמבר 2015
3 דירוגים
חביתות ירק אישיות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
חביתות ירק אישיות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מכינים חביתות אישיות לכולם בבת אחת, והן מתקבלות עסיסיות ואווריריות במיוחד

  • 12 מנות (לתבנית סיליקון או מתכת 12 שקעים)
  • 30 דקות
  • קל
  • כשר
  • ביצים

יש לכם תבנית מאפינס בארון. למה שלא תשתמשו בה קצת יותר? רעיון מצוין לארוחת בוקר רבת משתתפים. מכינים חביתות אישיות לכולם בבת אחת, והן מתקבלות עסיסיות ואווריריות במיוחד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית עם מעט שמן זית, מוסיפים בצל סגול ומטגנים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שמזהיב. מוסיפים זוקיני ושום, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים תרד או קייל ומטגנים 3-2 דקות עד שהירוקים מתרככים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהכיריים. מצננים מעט ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים לקערה פטה מפוררת ופקורינו מגוררת, ביצים וקמח ומערבבים.

4

משמנים היטב את השקעים בתבנית בעזרת מברשת או תרסיס ומפזרים מעט פירורי לחם, שיצפו את השקעים המשומנים. מחלקים את המסה באופן שווה לכל השקעים ומפזרים מעט פירורי לחם מלמעלה.

5

אופים כ-15 דקות עד שהחביתות תפוחות וזהובות. מגישים מייד.

גיוון:
אפשר להחליף את התרד בקייל.

באותה שיטה מכינים
חביתיות ירק עם בשר: מחליפים את הגבינות ב-200 גרם בשר בקר או פרגיות טחון. מכינים באותו אופן.