מתכון

חביתת ירק (קוקו סבזי)

אוגוסט 2017
8 דירוגים
חביתת ירק (קוקו סבזי). צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
חביתת ירק (קוקו סבזי). צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

את הקוקו סבזי לפעמים מכנים בשם ״טפלק״ (שמנמנה, בפרסית) והיא החביתה הכי טעימה והכי ריחנית שיש (ויש גם גיוונים)

מהמטבח של משפחת אליאס הפרסית עלה תמיד ריח חזק של עשבי תיבול בכל מיני מצבי צבירה – טריים, מטוגנים ומבושלים. בפני הריח של הקוקו סבזי היה הכי קשה לעמוד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טורפים ביצים עם שפע מלח ופלפל בקערה. מוסיפים עשבים קצוצים ומערבבים.

2

מחממים מחבת טפלון עם שמן זית ויוצקים לתוכה את תערובת הביצים. מגבירים את הלהבה למכסימום למשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 6-4 דקות, כדי שגם החלק הפנימי יתבשל. מסירים את המכסה, מרימים את החביתה מעט מן השוליים ובודקים אם היא מוכנה. אם כן, הופכים: מצמידים צלחת על המחבת, הופכים עליה את החביתה ומחליקים חזרה למחבת. מטגנים עוד חצי דקה ומגישים. טעים לאכול גם בטמפ’ החדר.

גיוונים:
לחביתה במרקם יותר תפוח (כמו פנקייק) מוסיפים 2-1 כפות קמח עם הביצים.
לחביתת פופאי מחליפים כוס אחת של עשבי תיבול בכוס עלי תרד קצוצים.
לחביתה פיקנטית מוסיפים שום ופלפל ירוק חריף קצוץ.
לחביתה צהובה מתבלים את שמן הטיגון ב-1/2 כפית כמון ו-1/2 כפית כורכום.
ללביבת ירק מוסיפים לתערובת תפוח אדמה מבושל וקצוץ או מעוך למחית. במקום חביתה גדולה אפשר לטגן לביבות קטנות יותר.