מתכון

חוֹרֶשְט בֶה

אוגוסט 2017
חוֹרֶשְט בֶה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
חוֹרֶשְט בֶה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

"חורשט" בפרסית פירושו תבשיל ו"בה" הם חבושים. את החורשט הזה, שכולל גם בשר והמון מיץ רימונים טרי, מכינים בכמות גדולה במיוחד ואוכלים גם בצהריים שלפני ארוחת החג וגם בארוחת החג עצמה.

"חורשט" בפרסית פירושו תבשיל ו"בה" הם חבושים. את החורשט הזה, שכולל גם בשר והמון מיץ רימונים טרי, מכינים בכמות גדולה במיוחד ואוכלים גם בצהריים שלפני ארוחת החג וגם בארוחת החג עצמה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים חבושים במים רותחים כחצי דקה ומצננים מעט. קולפים, חותכים כל אחד ל-8 פלחים ונפטרים מהגרעינים.

2

מחממים שמן בסיר רחב וגדול ומאדים בצל 5-4 דקות רק עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים בשר ומטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב עם כף עץ כ-10 דקות רק עד שהבשר משחים מכל צידיו.

3

מוסיפים את החבושים, רסק עגבניות, מיץ רימונים, שזיפים, קינמון, סוכר, מלח ופלפל. אם יש צורך מוסיפים מים לכיסוי התכולה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים כשעתיים תוך כדי ערבוב מדי פעם. שומרים במקרר עד 4 ימים.