מתכון

חורשט בה: תבשיל בשר וחבושים

פברואר 2019
9 דירוגים
חורשט בה- תבשיל בשר וחבושים של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
חורשט בה- תבשיל בשר וחבושים של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

תבשיל פרסי וחגיגי שמגישה איילת לטוביץ' מהמטבח של סבתה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בסיר כבד מחממים מחצית מכמות השמן. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל ומטגנים היטב מכל הצדדים עד שהן משחימות. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

2

מוסיפים לאותו סיר (אם התחתית שרופה מאוד מנקים ומוסיפים שמן חדש) בצלים ומזהיבים על אש קטנה־בינונית. מוסיפים שום, כמון וכורכום ומערבבים כדקה. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כדקה נוספת.

3

מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים עצמות ויוצקים מים כך שיכסו את כל המרכיבים. מרתיחים ומקפים את הקצף שעל פני הנוזל. מוסיפים זעפרן, סוכר, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שהבשר רך ונימוח.

4

כ־20 דקות לפני תום הבישול חותכים את החבושים לפלחים בעובי 1 ס"מ. מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את החבושים משני הצדדים. מוסיפים לסיר התבשיל את החבושים ושזיפים מיובשים, מערבבים ומסירים מהאש.

5

התבשיל יהיה הכי טעים ביום למחרת. מגישים על אורז לבן ולצד צלחת עשבים ירוקים (סבזי).