מתכון

חורשט לוביה: בשר בקר עם לימון פרסי ולוביה

פברואר 2019
3 דירוגים
חורשט לוביה - בשר בקר עם לימון פרסי ולוביה של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
חורשט לוביה - בשר בקר עם לימון פרסי ולוביה של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

"חורשט" פירושו תבשיל בפרסית. החורשט הזה הוא קדירת בשר עשירה וחגיגית, עם המון רוטב טעים שנספג באורז שמוגש איתו

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחצילים מטוגנים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן בשמן ובבצל. מוסיפים את הכמון, הפלפל, הכורכום וכף מלח ומערבבים. סוגרים את הסיר ונותנים לבשר להתבשל במיצים של עצמו עד שהם מתאדים, כ-15 דקות.

2

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ועוד חצי כף מלח. מטגנים 5 דקות יחד, ומוסיפים ליטר מים רותחים ואת הלימונים הפרסיים. מערבבים. מכסים שוב את הסיר ומבשלים עד שהבשר מתרכך, כשעה וחצי.

3

חצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים פנימה את הלוביה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך מוסיפים עוד קצת מים, מכסים וממשיכים לבשל. הבשר צריך להיות רך מאוד.

לחצילים

4

חותכים את החצילים לרבעים לאורכם עם הגבעול. מחממים מחבת עמוקה עם שמן ומטגנים בה את החצילים עד שהם מתרככים ומשחימים מכל הצדדים. מעבירים את החצילים למסננת כדי שעודפי השמן יטפטפו.

להגשה

5

מגישים את החורשט לוביה בקערה ומסדרים מעל פיסת חציל מטוגן או שתיים.