אבי שטייניץ: ”אני פורס את החזות לפרוסות דקות ומניח בצלוחית על פירה או קרם שורשים לבנים.“ מצטיידים ברוטב שזיפים, שאפשר להשיג ברשתות השיווק ובחנויות האסיאתיות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מחממים מחבת עם שמן ומזהיבים קלות בצל. מוסיפים פטריות ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן על להבה גבוהה 5-4 דקות עד שהפטריות משחימות ומתרככות והנוזלים מתאדים.
2
מסירים מהכיריים, מוסיפים פיסטוקים ושמיר, מערבבים ומניחים להתקרר.
ממלאים, אופים ומגישים
3
חוצים את חזות העוף לרוחב בסכין חד (כמו לשניצל) כמעט עד האמצע, כך שתתקבל צורת פרפר פתוח. מניחים שישית מכמות המלית על צד אחד של החזה וסוגרים מעליו את השני לצורה הטבעית של החזה, כך שלא יראו שהוא ממולא. מתבלים במלח ופלפל. מניחים על כל חזה 3 פרוסות חזה אווז בזווית קלה, כך שיחפפו מעט זו לזו ויעטפו את החזה לחלוטין.
4
מחממים תנור ל-190 מעלות.
5
מניחים את החזות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים אותם ברוטב שזיפים וזורים מעל שומשום.
6
אופים כ-20 דקות עד שהחזה מוכן והמעטפת משחימה. מגישים עם פירה תפוחי אדמה.