מתכון

חטיפי חמאת בוטנים במלית תמרים

ספטמבר 2017
6 דירוגים
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

לשילוב המענג בין השוקולד לטעם המתוק-מלוח של הבוטנים מצטרפים התמרים שמוסיפים מרקם דחוס וטעם עמוק

חטיף שוקולדי הוא כל מה שצריך לפעמים בסיום ארוחה. עכשיו תחשבו על חטיפים כאלה, רק בגרסה ביתית – עם שוקולד, קוקוס, אגוזים, חמאת בוטנים וההרכב הסודי – תמרים מגולענים שנותנים את המתיקות המיוחדת שלהם ומוסיפים מרקם רך. מכינים את החטיפים בשכבות, מקפיאים ומקבלים את הביס המתוק המושלם.

חטיף “ריסס” הוא הגילטי פלז’ר המושלם לאוהבי חמאת בוטנים. לשילוב המענג בין השוקולד לטעם המתוק-מלוח של הבוטנים מצטרפים התמרים שמוסיפים מרקם דחוס וטעם עמוק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית תמרים:

לציפוי שוקולד:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מלית תמרים:

1

מניחים את כל החומרים בקערה ולשים כמו בצק עד לקבלת תערובת אחידה במרקם מוצק. מחלקים את התערובת לכדורים בקוטר כ-2 ס”מ.

מכינים את הציפוי:

2

מביאים לרתיחה בסיר על להבה בינונית שמנת עם שני סוגי שוקולד ומערבבים עד שהם נמסים. מוסיפים חמאה, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים מעט.

מרכיבים את החטיפים:

3

מניחים מנג’טים בקוטר 3-4 ס”מ בתבניות מיני מאפינס (בעלות 24 שקעים).

4

יוצקים לכל מנג’ט כף גדושה ציפוי שוקולד ומרפדים בו את כל המנג’ט. מעבירים למקפיא ל-5 דקות. מניחים בכל מנג’ט כדור תמרים ומועכים אותו קצת מתחת לגובה שולי המנג’ט.

5

יוצקים מעל שוקולד עד לקצה של המנג’ט. מעבירים למקפיא לשעתיים. מקלפים את המנג’טים מהחטיפים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה.