מתכון

חיתוכיות טופי ואגוזי פקאן

פברואר 2017
2 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חיתוכיות נפלאות הנאפות בשני שלבים: קודם שכבת בצק פריך ואחר כך הכל יחד. מתכון של מיקי שמו

תוספת קליפת לימון מקפיצה את טעמי האגוזים והטופי ונותנת רעננות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

חומרים לבסיס:

למלית:

חומרים לבסיס:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

שמים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים חלמון, מלח ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק רך.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ ומניחים אותו בתבנית. דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה.

5

אופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית:

6

מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים למעט הפקאנים ומערבבים מדי פעם. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות לאחר הרתיחה עד שהתערובת מסמיכה מעט (טובלים כף עץ בתוך התערובת ורואים שהתערובת מכסה אותו בצורה אחידה). מסירים מהכיריים, מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים עד שהם עטופים בתערובת הסוכר.

7

יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומיישרים בעזרת מרית.

אופים וחותכים:

8

אופים 18-15 דקות עד שתערובת הטופי מבעבעת. מצננים כ-3 שעות לפני החיתוך.

9

מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בסכין משונן.

10

שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים. מביאים לטמפ’ החדר לפני ההגשה.

גיוון: מחליפים את אגוזי הפקאן במיקס של אגוזים באותו משקל (שקדים, קשיו, אגוזי לוז ועוד)