מתכון

חיתוכיות פרג

כדי להימנע ממרירות יתר, קונים פרג טרי מחנות תבלינים (אף פעם לא מהסופר) ומבקשים שיטחנו לכם על המקום

20,635 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
חיתוכיות פרג של דן לב. צילום: דניאל לילה
חיתוכיות פרג של דן לב. צילום: דניאל לילה

פרג שלא נוצל מקפיאים מיד, וככה מבטיחים שהוא לא יתחמצן. כדי לייצר מהגרגרים השחורים מלית חלקה מבשלים אותו בחלב אבל רק לדקה, בישול יתר ישחרר מרירות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים את כל חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה 3-2 דקות רק עד שהוא מתאחד לבצק. מחלקים את הבצק לשני כדורים אחד גדול (כ-3/4 מכמות הבצק) והשני קטן (כ-1/4 מכמות הבצק). מעבירים למקרר ל-1/2 שעה.

בינתיים מכינים את המלית

2

שמים בסיר סוכר חלב ודבש, מערבבים כ-2 דקות עד שהסוכר נמס, מוסיפים פרג, ווניל, מערבבים כדקה ומסירים מהאש. מוסיפים שקדים, חמאה ולימון ומערבבים.

3

מניחים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח. מרדדים את כדור הבצק הגדול לריבוע של כ-30 ס"מ.

4

אוחזים בשולי נייר האפייה והופכים את הבצק לתוך התבנית. מהדקים את קצות הבצק לדפנות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מרכיבים ואופים

5

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את מלית הפרג בשכבה אחידה מעל הבצק.

6

מרדדים את עיגול הבצק הקטן לריבוע של כ-20 ס"מ וחותכים לרצועות אלכסוניות ברוחב של כ-2 ס"מ. מניחים את רצועות באלכסון מעל המלית ברווח של כ-1 ס"מ אחת מהשנייה בצורה של שתי וערב.

7

אופים כ-35 דקות עד שפני המאפה מזהיבים. העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפ' חדר עד 4 ימים.