מתכון

חלבה אורז

פברואר 2019
2 דירוגים
חלבה אורז של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי
חלבה אורז של שפית דיאנה רחמני. צילום: אפיק גבאי

השם הוא חלבה, אבל למעדן הפרסי שהמרכיב העיקרי בו הוא כמובן אורז אין קשר לחלבה שאנו מכירים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מעט שמן בסיר קטן ומוסיפים את קמח האורז. מטגנים אותו עד לקבלת צבע ענברי. מוסיפים כוס מים קרים ומערבבים היטב עד שהמים נספגים. מוסיפים עוד כוס ומערבבים היטב עד להיספגות המים, 4-5 כוסות מים בסך הכל.

2

מוסיפים את הסוכר ומערבבים בהתמדה כדי שהתחתית לא תיחרך. מבשלים עד לקבלת דייסה סמיכה. מוסיפים את מי הוורדים והזעפרן ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית פיירקס ומעבירים לצינון מלא במקרר למשך לילה.

3

טיפ: מי הוורדים עשויים להיות חזקים מאוד או לחלופין מהולים, לכן כדאי לטעום. במידה והתערובת דומיננטית מאוד ניתן להוריד בחצי את הכמות. תפקיד מי הוורדים הוא להעניק ניחוח אבל לא להשתלט לחלוטין על הטעמים.

להגשה

4

מצפים בשבבי שקדים קלויים ופיסטוקים קלופים קלויים, מחלקים למנות בקעריות ומגישים.