מתכון

כתר חלת כוסמין ממולא בכרישה ופקורינו

ינואר 2016
1 דירוגים
כתר חלת כוסמין ממולא בכרישה ופקורינו
. צילום: אילן נחום
כתר חלת כוסמין ממולא בכרישה ופקורינו . צילום: אילן נחום

ארז קומרובסקי אופה חלה חגיגית וממלא אותה בכרשה וגבינת פקורינו

מה אני עושה אם…

הבצק כבר תפח, אבל אני צריך לצאת מהבית – מכניסים אותו למקרר, שמתפקד כמו כפתור השהיה לבצק. רק חשוב לתת לו אחר כך שעה לחזור לטמפ' החדר.
אני לא מצליח למתוח את הבצק – נותנים לו להירגע חמש דקות ואז מותחים שוב. אם תתעקשו, הבצק רק יתעקש חזרה.
רידדתי את הבצק והוא נדבק למשטח – לא קרה כלום. אוספים את הבצק לכדור, מוסיפים קמח עד שהוא נוח לעבודה ונותנים לו רבע שעה לנוח. מרדדים שוב על משטח מקומח.
גליל הבצק הממולא נקרע לי – מטליאים בקצת בצק או משאירים אותו כמו שהוא. ממילא הכל נקלע לתוך החלה.
איך קולעים צמה?
אם יש לכם בנות עם שיער ארוך, כנראה תסתדרו לבד. אם לא, הנה התורה בקצרה: מהדקים את שלוש רצועות הבצק זו לזו בנקודה אחת. מניחים את הרצועה הימנית בין שתי הרצועות האחרות ואז מניחים את הרצועה השמאלית בין שתי האחרות. חוזרים על הפעולה עד שיש לכם צמה. מצמידים את הקצוות ותוחבים אותם מעט מתחת לחלה. את החלה הקלועה אפשר גם לעצב לצורת טבעת, אם היא ארוכה מספיק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד מלח בקערה גדולה (מוסיפים את המים בהדרגה. לפעמים די ב-2 כוסות). לשׁים במשך 8 דקות. מוסיפים מלח ולשׁים 2 דקות נוספות לבצק גמיש אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.

2

משמנים את הקערה בשמן חמניות, מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים את הבצק כשעה.

בינתיים מכינים את המלית

3

: מחממים שמן חמניות במחבת רחבה על להבה בינונית ומוסיפים כרישות. מאדים ללא מכסה רק עד שהן שקופות (נזהרים שלא יזהיבו, כדי שלא יפתחו טעם מריר). במידת הצורך מוסיפים מעט שמן. מניחים את הכרישות במסננת, מצננים לטמפ' החדר וסוחטים. מוסיפים פקורינו ומתבלים במלח ופלפל.

מעצבים, ממלאים ומתפיחים

4

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים על משטח מקומח. מעצבים לכדורים, מכסים בניילון (לא נצמד) ומניחים לרבע שעה.

5

משטחים מעט את הכדורים ומרדדים למלבנים באורך 60 ס"מ. מפזרים על המלבנים את המלית ומותירים שוליים של 1 ס"מ מכל צד. סוגרים את המלבנים לגלילים וצובטים את הקצוות. מהדקים היטב את נקודות החיבור, שלא ייפתחו. מגלגלים מעט, כדי להעניק לגלילים צורה אחידה. מכסים בניילון ומניחים לכמה דקות.

6

מאריכים בעדינות את גלילי הבצק לאורך 90 ס"מ. מקמחים מעט נייר אפייה ומניחים עליו את הגלילים (הם ארוכים ממנו, כמובן). קולעים לצמה ארוכה ודקה ומעצבים לצורת כתר. מהדקים את הקצוות זה לזה. מרימים בזהירות את נייר האפייה ומעבירים לתבנית. מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים כשעה.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מצפים ואופים

8

מברישים בביצה מדוללת ומפזרים בנדיבות זרעי חמניות.

9

זורקים כמה קוביות קרח לרצפת התנור ואופים את החלה 40-35 דקות עד שהיא זהובה וכשנוקשים על תחתיתה נשמע צליל עמום. מעבירים את החלה על נייר האפייה לרשת צינון.