מתכון

חלה לראש השנה

החומרים שמהם עשוי החג: חלה חגיגית עם צימוקי אוכמניות, אגוזי מלך וסילאן

13,704 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים שמהם עשוי החג: חלה חגיגית עם צימוקי אוכמניות, אגוזי מלך וסילאן. מתכון מנצח לחלת ראש השנה (ללא חלב ועם סילאן!)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה למשך חצי דקה. מוסיפים סילאן, ביצה, חלמונים, שמן ומים תוך כדי ערבול ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך, גמיש ומעט דביק.

2

מוסיפים צימוקי אוכמניות ואגוזים ולשים עד שהם נטמעים בבצק.

מתפיחים ומעצבים:

3

מניחים את הבצק בקערה משומנת, משמנים קלות את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

4

מוציאים את הבצק למשטח מקומח וחובטים בו קלות להוצאת אוויר.

5

חוצים את הבצק, ומחלקים כל חצי ל-4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנקניק בקוטר ½3-2 ס"מ ומעצבים לחלות עגולות לפי ההנחיות בתמונות שלמטה. לחילופין אפשר גם לחלק כל חצי ל-3 נקניקים בקוטר 4 ס"מ ולקלוע ל-2 צמות רגילות.

6

מניחים את החלות המעוצבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7

מכסים את החלות במגבת ומתפיחים כ-15 דקות רק עד שהבצק מתחיל להתרומם חזרה. לא להגזים עם ההתפחה השנייה, אחרת החלות יתעוותו וייקרעו באפייה.

מצפים ואופים:

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

טורפים ביצה עם מים ומלח ומורחים את פני החלות. מפזרים שומשום.

10

אופים כ-35 דקות עד שהחלות זהובות ואפויות. מצננים על רשת צינון.

איך עושים חלה קלועה עגולה, שלב אחר שלב
1. מסדרים 4 נקניקים בשתי וערב לקבלת צורה של "סולמית".

חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

2. מצליבים כל שתי רצועות מקבילות, כך שהרצועה שהיתה למטה, עולה למעלה. ממשיכים כך עם צמדי הרצועות המקבילות עד שנוצרים 4 סטים חדשים של רצועות מקבילות.

חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

3. ממשיכים להצליב כל שתי רצועות מקבילות עד שהרצועות מתקצרות מאוד וכמעט לא ניתן להצליב אותן.

חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

4. בהצלבה האחרונה דוחפים את הקצוות בעדינות מתחת לחלה כך שהיא נהיית עגולה ושלמה.

חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חלה לראש השנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר