מתכון

חלת תפוח בדבש

דצמבר 2018
1 דירוגים
חלת תפוח בדבש של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו
חלת תפוח בדבש של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו

היופי בחלה הזו הוא הגודל - זו חלה עם נוכחות, שמקשטת את שולחן החג וגורפת קריאות התלהבות מכל האורחים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לתפוחים בדבש

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את כל מרכיבי הבצק מלבד שמן הזית והמלח במהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות. מוסיפים מלח ושמן זית בהדרגה ומגבירים את מהירות הלישה מעט לעוד כ־5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים תפוחים בדבש

2

מניחים את המרכיבים בסיר צר וגבוה ומרתיחים. מקטינים לאש בינונית ומבשלים עוד כ־10 דקות. מכבים את האש, מכסים את הסיר בנייר אפייה ומצננים שעה לפחות או ללילה. מוציאים את התפוחים ושומרים בצד. מסננים את הנוזלים ומצמצמים על אש קטנה עד לקבלת מרקם קצת יותר דליל מדבש.

3

מחלקים את הבצק ל־3 חלקים וקולעים צמה (אפשר לקלוע גם צמה מארבעה או מחמישה חלקים, ראו סרטונים ביוטיוב). קולעים צמה די רפויה כדי שאפשר יהיה להכניס את התפוחים בין החלקים.

4

מניחים את החלה בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מזיזים מעט את חלקי הצמה ומניחים את התפוחים ברווחים.

5

מפזרים מעל את השקדים באופן לא אחיד. מכסים את התבנית ומניחים להתפחה במקום לח עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל־175 מעלות. מושחים את החלה בביצה ומפזרים סוכר גבישי. אופים כ־25 דקות עד שהחלה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומברישים את כל החלה ובעיקר את התפוחים בסירופ שצמצמנו מבישול התפוחים. בהגשה מזלפים על התפוחים מעט דבש.