מתכון

חלה קלאסית של מאפיית לחמים

פברואר 2019
4 דירוגים
חלה חגיגית של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל
חלה חגיגית של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל

אחת הסיבות שמאפיית לחמים הפכה לכל כך אהובה היא החלות שלהם. שף בולונז'ר אורי שפט מלמד כיצד מכינים אותן בבית

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזרייה מעל

לזרייה מעל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים את המים לקערת הלישה של הבלנדר ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לפי הסדר קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה ארבע דקות לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים חמש דקות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.

2

מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו כדור, מניחים בקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3

חותכים את הבצק לשני חלקים שווים בסכין, ומחלקים כל מחצית שוב לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק שנוצר לגליל באורך 40 ס”מ, ומכל שלושה גלילים קולעים צמה, כך שנוצרות שתי צמות. מחברים את קצות הצמות ביחד כך שהתפר לא יבלוט מדי, ויוצרים חלה עגולה.

4

מניחים את החלות על תבנית מכוסה נייר אפייה, מכסים במגבת מטבח, ומתפיחים כ-35 דקות שבמהלכן מחממים תנור ל-220 מעלות. החלות מוכנות לאפייה כשנפחן כמעט מוכפל.

5

מורחים בעדינות כל חלה בביצה טרופה, ומצפים בזרעים ובגרעינים. אופים כ-25 דקות עד שמתקבל גוון זהוב, ומצננים את החלות על רשת.