מתכון

חלקי פנים צלויים בוויניגרט חצילים ושום

נובמבר 2019
4 דירוגים
חלקי פנים צלויים בוויניגרט חצילים ושום של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
חלקי פנים צלויים בוויניגרט חצילים ושום של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

יש מי שחושש מעבודה עם חלקי פנים בבית, אבל למעשה הטיפול והתפעול שלהם מאוד פשוט במיוחד כאשר מכינים אותם על הגריל

כאן אני יוצק עליהם ויניגרט חצילים מייד אחרי הצלייה, כשהם עדיין לוהטים, כך שהוא נספג לתוכם ומעניק להם גוון טעם רענן. אני מגיש את חלקי הפנים על כרוב צלוי מתובל בוויניגרט קימל לימוני.

כרוב בוויניגרט קימל
תוספת שהולכת נהדר עם בשרים על הגריל:

צורבים 1/2 כרוב בלאדי גדול חתוך ל- 6-על גריל לוהט כ- 4-3 דקות מכל צד. מנערים בצנצנת ½ כוס שמן זית, כף חרדל, כף חומץ תפוחים, כף מיץ לימון, 1/4 כפית מלח ו- 1/2 1 כפיות קימל טחון לרוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הכרוב החם ומגישים. אם רוצים להוסיף קצת חריפות, מזלפים מעט אריסה מעל.

חלקים פנימיים
החלקים הפנימיים לרוב לא נמצאים בתצוגה של הקצב. בקשו לראות אותם לפני הקנייה ובדקו אם צבעם אחיד (ולא ורוד באזור אחד וחום באזור שני) ושפני השטח שלהם חלקים ולא קמוטים או גבשושיים – אלה הסימנים לכך שהם טריים. כל קצב רציני מחזיק חלקי פנים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט חצילים

לחלקי הפנים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

חורכים עגבניות, חצילים, בצל ושום על גריל לוהט עד שקליפתם ממש משחירה.

2

קולפים את העגבניות והבצלים ומניחים בתוך מסננת. מרוקנים את ליבות החצילים לתוך המסננת ומניחים אותה מעל הכיור ל-20 דקות עד שכל הנוזלים ניגרים החוצה.

3

מחלצים את שיני השום מקליפתן לתוך קערה רחבה.

4

קוצצים את החציל, העגבנייה והבצל דק מאוד (עדיף בסכין, אבל אפשר גםבמעבד מזון) ומוסיפים לקערה עם השום. מוסיפים צ'ילי, חומץ, מלח ופלפל ומזלפים שמן זית תוך כדי טריפה במטרפה ידנית עד שמתקבל ויניגרט נוזלי (שנראה שבור). מעבירים לצנצנת בינונית ושומרים במקרר עד 3 ימים.

מכינים את חלקי הפנים ומגישים

5

ממלאים סיר בינוני בשפע מים, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, ענפי תימין ומוחות טלה. מביאים לרתיחה וחולטים כ- 5 דקות על להבה גבוהה. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. מוציאים את מוחות הטלה עם כף מחוררת ישר למי הקרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים.

6

מערבבים קמח, מלח ופלפל שחור בקערה. מקמחים את כל חלקי הפנים (גם את מוחות הטלאים), מושחים אותם במעט שמן זית וצורבים על גריל לוהט כ-4 דקות מכל צד.

7

מסירים מהגריל, יוצקים מעל ויניגרט חצילים ומגישים חם.