מתכון

חלת בריוש עם פירות מיובשים בעראק

יוני 2019
2 דירוגים
חלת בריוש עם פירות מיובשים בעראק של חן שוקרון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
חלת בריוש עם פירות מיובשים בעראק של חן שוקרון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

מתכון לחלה מתוקה ורכה, כמעט כמו עוגה, המשובצת בפירות מיובשים עם ניחוח קל של אניס

בהכנת החלה הזו מתחילים ערב קודם, כיוון שמתקבל בצק רך ודביק המחייב קירור ממושך. גם ההתפחה השנייה ארוכה מהרגיל, אבל התוצאה מתגמלת במיוחד.

כאן ויתרתי על הקליעה והלכתי על חלת כדורים, שאפשר פשוט לתלוש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפירות המיובשים

לבצק

להברשה

לזיגוג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפירות המיובשים

1

שמים בקערה פירות מיובשים ועראק ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך 30 דקות ומערבבים מדי פעם עד שהפירות סופגים את כל העראק.

מכינים את הבצק ומתפיחים

2

מנפים קמח לקערת מיקסר. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב. מחברים וו לישה ומוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה חלב ולשים במהירות בינונית 8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

3

מוסיפים את הפירות המושרים בעראק ולשים דקה נוספת רק עד שהם נטמעים בבצק. הוא יהפוך לדביק מאוד וזה בסדר. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צידיו. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהבצק תופח מעט (הוא לא אמור להכפיל את נפחו).

מעצבים, מתפיחים שוב ואופים

4

מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מהבצק 15-12 כדורים במשקל כ-80 גרם ובקוטר 6-5 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים של 1 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-3 שעות עד שהכדורים תפוחים ושקע שנוצר כשלוחצים על הבצק עם האצבע נסגר באיטיות.

5

מחממים תנור ל-175 מעלות. מברישים את החלות בביצה טרופה. אופים כ–30 דקות עד שהחלות שחומות ותפוחות.

בזמן שהחלות בתנור מכינים סירופ סוכר

6

מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר קטן ומבשלים 3-2 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין. מברישים את החלות החמות בסירופ וזורים למעלה סוכר גבישי. מחלצים מהתבנית, מצננים על רשת ומגישים.

לגיוון

7

מחליפים את התמרים והדבלים בשזיפים, משמשים, צימוקים וכדו'. את העראק אפשר להחליף בוויסקי או רום.