מתכון

חלת דבש עגולה משש רצועות

אוגוסט 2020

תוספת הדבש לבצק הופכת את החלה הזאת לאחת החלות הרכות והטעימות שתכינו

החלה מכילה כמות גדולה של דבש שמעניקה לה מתיקות משגעת, אבל גם הופכת את הבצק לדביק יותר מבצק חלה רגיל. התאזרו בסבלנות ואל תוותרו על האתגר – התוצאה היא אחת החלות הרכות והטעימות שתכינו. כדי לעבוד בקלות עם הבצק הדביק מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות.

המתכון מותאם לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזיגוג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים שמרים, סוכר ומלח ומערבבים. מחברים וו לישה ומוסיפים תוך כדי לישה איטית דבש, שמן, ביצים ומים. לשים 8־10 דקות במהירות נמוכה לקבלת בצק רך ודביק מאוד (אל תתפתו להוסיף קמח, הבצק יהפוך נוח יותר אחרי התפחה).

2

משמנים קערה גדולה במעט שמן, מעבירים אליה את הבצק והופכים אותו כך שיצופה בשמן מכל הצדדים. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים מעליו מגבת ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

משמנים את הידיים, מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל־6 חלקים שווים במשקל של כ־320 גרם האחד. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית או משטח עבודה מקומח קלות. מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.

4

בידיים משומנות מגלגלים כל כדור בצק לרצועה בקוטר 2 ס"מ תוך שמוציאים את האוויר מהבצק.

קולעים חלה מ־6 רצועות

5

מסדרים את הרצועות זו לצד זו במרחק של כ־2 ס"מ זו מזו, על משטח עבודה מקומח. מצמידים את הרצועות זו לזו בחלק הרחוק מאיתנו.

6

לוקחים את הרצועה השנייה מצד ימין ומניחים אותה מעל יתר הרצועות בחלק העליון. לוקחים את הרצועה הראשונה מימין ומניחים אותה במרכז בדיוק בין 4 הרצועות שנותרו. חוזרים שוב על הפעולה הפעם עם הרצועות מצד שמאל, וכך לסירוגין עד שקולעים את כל הרצועות. מצמידים את הקצה החלה היטב בחלק התחתון בעזרת שורש כף היד. מגלגלים בעדינות את החלה על משטח העבודה כדי להאריך אותה מעט ומפתלים לעיגול. מניחים בתבנית אפייה משומנת בקוטר 26 ס"מ, מכסים במגבת ומתפיחים 35 דקות עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות.

7

מעבירים את התבנית לתנור ואופים את החלה כ־40 דקות, עד שהיא משחימה. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בזיגוג דבש.

חלת דבש עגולה משש רצועות של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.