מתכון

חלת טחינה ודבש

אפריל 2016
2 דירוגים
חלת טחינה ודבש. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
חלת טחינה ודבש. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

כבר שנים אני מכינה את חלת הדבש שלי לערב ראש השנה. זוהי חלה אוורירית ורכה, ללא מוצרי חלב ונוטפת דבש

היא מציצה אלינו מהוויטרינות של הקונדיטוריות הכי מעודכנות, מככבת באתרי מתכונים בינלאומיים, בלוגים ועמודי פינטרסט. הצורה שלה משתנה ללא הרף; לפעמים צמותיה קלועות מבצק קרואסון; לפעמים מבצק של קמח מלא; ומצאנו אפילו אחת ורודה – לכבוד הוולֶנְטַיינז.
אנחנו לא ממש הופתענו מעלייתה של החלה לכותרות, כי תמיד ידענו כמה היא טעימה ומנחמת וכמה הבצק שלה נעים לעבודה ומתמסר למשחקים. לכבוד ראש השנה – החג שבו תעלה חלה מפוארת על כל שולחן בישראל – חן שוקרון מציגה את הפרשנות שלה ללחם היהודי המסורתי. "הפעם החלטתי להוסיף לה גם טחינה משומשום מלא, המעניקה טעם כיפי של חלבה".

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

להברשה:

לזיגוג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב.

2

‏מחברים וו לישה ומוסיפים ביצים, טחינה, שמן ודבש תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש.

3

‏יוצרים מהבצק כדור, מעבירים אותו לקערה משומנת ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צידיו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

‏קולעים חלות, מתפיחים שוב ואופים:

4

מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

5

‏מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וקולעים מכל חלק חלה (ראו הנחיות לקליעה בהמשך). מניחים את החלות בתבניות המרופדות, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 40-30 דקות עד שהבצק תפוח ושקע שנוצר כשלוחצים עליו עם האצבע נסגר באיטיות.

6

‏מחממים תנור ל-175 מעלות.

7

‏מברישים את החלות בביצה טרופה.

8

‏אופים כ-25 דקות עד שהחלות שחומות ותפוחות מאוד וחלקן התחתון זהוב-כהה.

‏בזמן שהחלות בתנור מכינים את הזיגוג:

9

מערבבים בקערית דבש, טחינה ומים רותחים לקבלת תערובת משחתית.

10

‏מברישים את החלות החמות בזיגוג, מצננים על רשת ומגישים.

גיוון: ניתן להמיר את השמרים הטריים ב18 גרם (2 כפות) שמרים יבשים.

בול קליעה!
כך תקלעו חלת צמה מ-3 רצועות:

  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה וגלילית. מהדקים את הקצוות של שלוש רצועות הבצק זה לזה בנקודה אחת, מניחים את הרצועה הימנית בין שתי הרצועות האחרות ואז מניחים את הרצועה השמאלית בין שתי האחרות. חוזרים על הפעולה עד שיש לכם צמה. מצמידים את הקצוות ותוחבים אותם מעט מתחת לחלה.
  • את החלה הקלועה אפשר גם לעצב לצורת טבעת, אם היא ארוכה דיה.
  • הקליעה צריכה להיות רופפת כדי שהבצק יוכל לתפוח בלי להיקרע. אם הבצק מתכווץ, נסדק או סתם לא משתף פעולה, הניחו אותו בצד לכמה דקות, כשהוא מכוסה באופן רופף בניילון נצמד, ותנו לגלוטן לנוח.