מתכון

חלת כוסמין טבעונית

אוגוסט 2017
חלת כוסמין טבעונית. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
חלת כוסמין טבעונית. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

הקמח הלבן מעניק מרקם אוורירי ורך ואילו קמח הכוסמין - טעם אגוזי עמוק ושיק בריא. אבל אל תתנו לתדמית הבריאה להטעות אתכם — מדובר באחת החלות הכי טעימות שיצא לכם להכיר.

הקמח הלבן מעניק מרקם אוורירי ורך ואילו קמח הכוסמין – טעם אגוזי עמוק ושיק בריא. אבל אל תתנו לתדמית הבריאה להטעות אתכם – מדובר באחת החלות הכי טעימות שיצא לכם להכיר.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להברשה ועיטור:

להברשה ועיטור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מנפים שני סוגי קמח לקערת מיקסר, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב.

2

מחברים וו לישה ומוסיפים שמן תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך. אם צריך מוסיפים מעט מים. ממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש.

3

יוצרים מהבצק כדור, מעבירים אותו לקערה משומנת ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צידיו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

קולעים חלות, מתפיחים שוב ואופים:

4

מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

5

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וקולעים מכל חלק חלה (ראו הנחיות לקליעה בהמשך). מניחים את החלות בתבניות המרופדות, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 40-30 דקות עד שהבצק תפוח ושקע שנוצר כשלוחצים עליו עם האצבע נסגר באיטיות.

6

מחממים תנור ל-175 מעלות.

7

מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום שחור.

8

אופים כ-25 דקות עד שהחלות שחומות ותפוחות מאוד וחלקן התחתון זהוב-כהה. מצננים על רשת לפני ההגשה.