מתכון

חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום

אוגוסט 2019
2 דירוגים
חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר
חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר

אני קוראת לה חלה של חורף כי היא מזכירה לי את הגבעות סביב ביתי, המתכסות בחורף בצמחייה ירוקה ובפרחים אדומים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים, יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את המים, שמן הזית, הביצה, הזעתר והמלח. לשים עד קבלת בצק גמיש (אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

2

לשים את הבצק, חוצים אותו וקולעים מכל מחצית חלה בצורת שתי וערב: יוצרים מהבצק 8 רצועות ומהדקים אותן בקצה אחד. מעבירים את הרצועה הקיצונית בין שאר הרצועות - פעם למעלה ופעם למטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות מאותו הכיוון ומהדקים בסוף (יש ביוטיוב סרטונים רבים המדגימים את שיטת הקליעה).

3

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים, יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את המים, שמן הזית, הביצה, הזעתר והמלח. לשים עד קבלת בצק גמיש (אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

4

2. לשים את הבצק, חוצים אותו וקולעים מכל מחצית חלה בצורת שתי וערב: יוצרים מהבצק 8 רצועות ומהדקים אותן בקצה אחד. מעבירים את הרצועה הקיצונית בין שאר הרצועות - פעם למעלה ופעם למטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות מאותו הכיוון ומהדקים בסוף (יש ביוטיוב סרטונים רבים המדגימים את שיטת הקליעה).

5

מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בביצה הטרופה ומפזרים זעתר טחון, שומשום ופפריקה מעושנת. מניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות.

6

אופים את החלות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהחלות שחומות. החלות אינן עולות הרבה בגובהן בגלל קליעת השתי וערב. מיד לאחר האפייה כדאי לעטוף את החלות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.