מתכון

חמין ממולאים פרסי

אפריל 2021
חמין ממולאים פרסי של איילת לטוביץ' | צילום: שני בריל
חמין ממולאים פרסי של איילת לטוביץ' | צילום: שני בריל

בפעם הראשונה שבה טעמתי את החמין הזה, הייתי בת 20. עקבותיו אבדו לי עד לפני שנתיים, אז הצלחתי לשחזר את המתכון והמעגל נסגר. מעדן אמיתי

בפעם הראשונה שבה טעמתי את החמין הזה, הייתי בת 20. הטעם של תערובת האורז הרטובה ששמה "Tasak" נצרב לי במוח. עקבותיו אבדו לי עד לפני שנתיים, כשדבורה המתוקה, שהשתתפה בערב פרסי שערכתי, הזמינה אותי לטעום את חמין הממולאים הפרסי של בעלה משה מנשהוף. בזכות המתכון של משה, שקצת הוספתי לו פה ושם, המעגל נסגר. מעדן אמיתי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרוקנים חצאי קישואים בעזרת כף פרזיאן או כלי ייעודי עד שנותרת כמעט אך ורק קליפה.

מכינים את המילוי

2

מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים לו לעמוד 10 דקות (כדי שעשבי התיבול יתכווצו מעט).

3

ממלאים כל קישוא עד 3/4 מגובהו במלית ומכסים בעלה גפן. אם נשאר מילוי ממלאים את עלי הגפן שנותרו.

4

מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר כבד שמתאים לתנור. אין צורך לרפד את תחתית הסיר, אבל אפשר לשים בתוכו את תוכן הקישואים אם רוצים.

5

מחממים תנור ל־120 מעלות.

מכינים את הרוטב

6

מערבבים 1 ליטר מים, סילאן, חומץ בלסמי, רכז רימונים, מלח ופלפל ויוצקים לסיר – כך שהרוטב יכסה את הקישואים (אם צריך, מוסיפים מים עד כיסוי). מביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית, מניחים על הממולאים צלחת כבדה כדי שלא יצופו ומכסים. מעבירים לתנור ואופים לילה (10 שעות).