מתכון

חצילים וקישואים קטנטנים ממולאים בטלה

ספטמבר 2019
1 דירוגים
ממולאים. צילום: shutterstock
ממולאים. צילום: shutterstock

המתכון הספניולי-טורקי של הממולאים האלה נגזר מתוך ה"חמין ממולאים" של כרמלה לוי, אמא של ליאת

כרמלה מכינה בימי שישי סיר חמין, שהכיסוי שלו הוא שכבת ממולאים קטנטנים. אפשר לאכול אותם חמים או קרים כשמעליהם רוטב יוגורט.

מגישים עם רוטב יוגורט קר וחמצמץ בשר טלה ויוגורט הם שידוך נהדר, שעובד מעולה בעיקר בקיץ.

כך מכינים רוטב יוגורט בסיסי: מערבבים 2 גביעי יוגורט עיזים, 4-2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, חופן עלי נענע קצוצים, 1/2 כוס שמן זית ו- 3 כפות מיץ לימון ויוצקים על הממולאים.

עד 8 שעות אפייה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל 5-4 דקות על להבה גבוהה עד שהוא מתחיל להזהיב. מצננים.

2

שוטפים היטב את האורז בתוך מסננת עד שהנוזלים הניגרים הופכים שקופים. מסננים היטב.

3

מערבבים את האורז עם הבצל המטוגן, 3 כפות שמן, בשר, פטרוזיליה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

ממלאים את הירקות ומטגנים

4

מסירים את הגבעולים והכיפה של החצילים והקישואים ומרוקנים אותם מתכולתם בעזרת סכין או כף פריזיאן. משאירים קצת מבשר הירקות בדפנות. ממלאים את הקישואים והחצילים עד 3/4 גובהם.

5

מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה ומטגנים את החצילים והקישואים על להבה גבוהה מכל הצדדים עד שהם משחימים (אם המחבת אינה גדולה דיה, מטגנים בכמה מחזורים). מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר אפייה.

מבשלים את הממולאים ברוטב ומגישים

6

מרפדים סיר רחב ושטוח שיכול להיכנס לתנור בפרוסות תפוחי אדמה. מניחים עליהם את החצילים והקישואים הממולאים בשכיבה.

7

מערבבים בקערה מיץ לימון, שום, נענע מיובשת, מלח ופלפל ויוצקים לסיר. יוצקים גם מים רותחים עד שהרוטב מגיע לאמצע גובה הירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות ללא כיסוי עד שהרוטב מסמיך מעט.

8

בינתיים מחממים תנור ל- 100 מעלות.

9

מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים 4 שעות ועד 8 (ככל שתאפו יותר כך הירקות והבשר יתרככו יותר).

10

שומרים עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר. מגישים חם עם נוזלי הבישול או קר עם רוטב יוגורט. (ראו מתכון)