מתכון

חצילים כבושים, חומוס וכדורי בשר – מנזלת מגדוס

יולי 2019
2 דירוגים
מנזלת מגדוס - חצילים כבושים, גרגירי חומוס וכדורי בשר ברוטב עגבניות של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
מנזלת מגדוס - חצילים כבושים, גרגירי חומוס וכדורי בשר ברוטב עגבניות של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל מהמטבח הערבי של כדורי בשר עם חצילים כבושים וגרגירי חומוס ממטבחו של שף סאלח כורדי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחצילים כבושים

לכדורי בשר

לרוטב העגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לחצילים הכבושים

1

מרתיחים את החצילונים בסיר מים עם הסוכר, החומץ והמלח, מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה, עד שהחצילונים רכים. מסננים ומניחים את החצילונים במסננת מעל קערה במשך לילה במקרר.

2

מעבירים את החצילים לצנצנת, מוסיפים את שיני השום ופלפל הצ'ילי, מכסים בשמן זית, אוטמים היטב ומשהים במשך שבוע.

לכדורי הבשר

3

מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם מלח ופלפל. יוצרים מהתערובת כדורים.

לרוטב העגבניות

4

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך 15 דקות, עד קבלת מרקם סמיך. מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.

5

מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, כדורי הבשר והחצילים הכבושים ומבשלים במשך חצי שעה על אש קטנה. מעבירים את הסיר למשך 10 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות להשחמה (לא חובה). בוזקים את הפטרוזיליה מעל.