מתכון

חצילים מטוגנים ברוטב שרמולה

פברואר 2021
חצילים מטוגנים ברוטב שרמולה של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)
חצילים מטוגנים ברוטב שרמולה של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)

שרמולה או צ’רמולה הוא רוטב צפון אפריקאי חריף וחמצמץ, שהולך נהדר גם עם דגים מטוגנים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.

מטגנים את החצילים ומגישים

2

מתבלים קמח במלח ומערבבים בקערה. מקמחים את פרוסות החצילים ומנערים אותן משאריות הקמח.

3

מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את החצילים 4-3 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4

מסדרים את החצילים בעודם חמים בצלחת הגשה ויוצקים על כל פרוסה כפית-שתיים מהרוטב — חשוב לא להטביע את הפרוסות בתוך הרוטב, כדי שישמרו על פריכות.