מתכון

חצ'פורי פּנוֹבָאני

אפריל 2019
1 דירוגים
חצ'פורי פנובאני גיאורגי. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל
חצ'פורי פנובאני גיאורגי. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

בגיאורגיה כשמכינים לך חצ'פורי פנובאני — אתה יודע שאתה בן אדם חשוב

מקור המאפה בעיר הבירה של גאורגיה טביליסי, והוא מוגש רק באירועים מיוחדים בשל ההכנה המורכבת. מדובר במאפה שכבות (פירוש המילה פנובי הוא שכבות), מבצק דקיק ביותר (המזכיר בצק עלים), שמקפלים אותו שוב ושוב על מלית של גבינות וביצים. אפשר לדלג על הכנת הבצק ולהשתמש בבצק פילו איכותי. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

‏ מכינים את המלית

1

מפוררים את הגבינות לתוך קערה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ומערבבים שוב לתערובת אחידה. שומרים במקרר עד שהבצק מוכן. ‏

מכינים את הבצק

2

מנפים קמח לקערת מיקסר. מוסיפים את יתר החומרים ולשים עם וו לישה במהירות איטית עד להתגבשות בצק. מעלים את המהירות לבינונית ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ונוקשה (שמזכיר בצק סוכר). אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף עד 2 כפות מים. מכסים את הקערה בשקית ניילון או במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.

3

מחלקים את הבצק ל-25 כדורים על משטח מקומח. עוטפים אותם היטב בניילון נצמד ונותנים להם לנוח עוד 20 דקות. בשלב זה אפשר להקפיא.

4

מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעיגולים בקוטר כ-15 ס"מ (לא חייב להיות מדויק) ומניחים אותם בערימה, כשהם מופרדים ביריעות של ניילון נצמד. שימו לב: לא מרדדים את כל כדורי הבצק בבת אחת מכיוון שהם עלולים להתייבש, ולכן עובדים בקבוצות של 5 כדורים בכל פעם.

‏ מותחים את הבצק, ממלאים ואופים

5

‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.‏ מותחים את עיגולי הבצק באוויר או על משטח משומן בעזרת האצבעות לעלים דקים. מתחילים מהעיגול הראשון שרודד (כדי שלא יתייבש), מהשוליים שלו, ובהדרגה מתקדמים למרכזו. אם הבצק לא נענה למתיחה, נותנים לו לנוח כמה דקות. ממשיכים למתוח את עיגול הבצק ליריעה דקיקה וכמעט שקופה. אפשר לעשות זאת על קערה הפוכה (בקוטר 28 ס"מ) כדי להקל על המתיחה, . אל תיבהלו אם נוצרים קרעים קטנים בבצק — הקיפולים יכסו אותם.

הכנת חצ'פורי פנובאני גיאורגי. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

6

‏ טובלים את האצבעות בשמן ומטפטפים כמות קטנה על יריעת הבצק. מקפלים את השליש הימני של הבצק על השליש המרכזי ואת השליש השמאלי מעל הכל לסגירה . חוזרים על הפעולה גם לרוחב הבצק לקבלת מעין מעטפה ריבועית בגודל 20-15 ס"מ. מטפטפים שמן בעזרת האצבעות אחרי כל קיפול.

הכנת חצ'פורי פנובאני גיאורגי. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

7

מניחים ½2 כפות ממלית הגבינה במרכז הריבוע.

הכנת חצ'פורי פנובאני גיאורגי. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

8

מותחים את קצות הריבוע ומקפלים אותם על המלית תוך כדי מתיחה לקבלת צורה של מעטפה.

הכנת חצ'פורי פנובאני גיאורגי. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

9

צובטים את השוליים להידוק. אחרי שמסיימים להכין 5 מעטפות ממולאות עוברים ל-5 עיגולי הבצק הבאים וכך הלאה. מסדרים את 25 המעטפות הממולאות בתבניות במרווחים של 3-2 ס"מ ומטפטפים מעט שמן.

הכנת חצ'פורי פנובאני גיאורגי. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

10

אופים 30 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח. אפשר לאפות 2 תבניות במצב טורבו או לאפות בסבבים.

11

* אם רוצים להקפיא, מפחיתים 7 דקות מזמן האפייה ואופים רק עד שהמאפה בצבע זהוב עדין. לפני ההגשה מחממים (ומשלימים את האפייה) 10 דקות ב-180 מעלות.