מתכון

חריימה לוקוס של מחניודה

דצמבר 2018
3 דירוגים
חריימה לוקוס של שף אליעזר מזרחי. צילום: רן בירן
חריימה לוקוס של שף אליעזר מזרחי. צילום: רן בירן

חריימה לוקוס של אליעזר מזרחי, השף בפועל של מחניודה, הוא דוגמה לתבשילים העוצמתיים שהטבח הצעיר מפורסם בהם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר דגים:

לציר דגים

לחריימה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ציר דגים

1

מאדים בסיר רחב את כל ירקות השורש: בצל, גזר, כרישה, שומר והשום עם מעט שמן למשך 10 דקות בערך, עד להזהבה. במקביל מכינים בוקה גרני (זר תבלינים): קושרים יחד את התימין, פטרוזיליה, עלי דפנה, פלפל אנגלי וכוכב אניס. אפשר גם לעטוף בגלד של כרשה.

חריימה לוקוס של שף אליעזר מזרחי. צילום: רן בירן

2

מכסים במים עד לכיסוי הירקות ומוסיפים את ראשי הלוקוס עם הבוקה גרני ומבשלים על אש נמוכה, ממש ביעבוע עדין. מקפים את הקצף שנוצר ולאחר כחצי שעה מוסיפים את העגבניות חתוכות לרבעים וממשיכים לבשל כ-45 דקות נוספות.

חריימה לוקוס של שף אליעזר מזרחי. צילום: רן בירן

3

מכבים את האש ומוסיפים לסיר את הלימון ומכסים בניילון נצמד למשך 30 דקות. מסננים ושומרים בצד.

מכינים את החריימה

4

מגררים את העגבניות הקלופות בפומפייה.

5

מעבירים את העגבניות לסיר, ומניחים על אש קטנה. מוסיפים 2 שיני שום ו־2 צ'ילי אדומים, ומבשלים כשעתיים. מדי כמה זמן מערבבים כדי שהתחתית לא תחרך (ככל שהעגבניות יתבשלו יותר, כך התבשיל יהיה עשיר יותר).

חריימה לוקוס של שף אליעזר מזרחי. צילום: רן בירן

6

בסיר רחב ושטוח, מחממים את השמן. מוסיפים פנימה את יתרת שיני השום, ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים והאריסה, ומערבבים (שלב זה חשוב מאחר והבישול בשמן "פותח" את התבלינים). מוסיפים כחצי ליטר מציר הדגים, ומערבבים היטב.

7

מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים. מערבבים.

8

מוסיפים את העגבניות המבושלות, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול עם מלח וסוכר - אם צריך. מבשלים כ־10 דקות.

חריימה לוקוס של שף אליעזר מזרחי. צילום: רן בירן

9

מוסיפים את כל הפלפלים וחצי מכמות הכוסברה. מעליהם מניחים את פרוסות הלוקוס, מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות.

10

מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות.

חריימה לוקוס של שף אליעזר מזרחי. צילום: רן בירן

11

מפזרים מעל את חצי הצרור הנותר של הכוסברה, ומגישים לצד פלחי לימון וחלה.